Primăria Chișinău a început lucrările de reparație a trotuarelor de pe bd. Decebal

Trotuarele de pe bd. Decebal, unde zilnic se înregistrează un flux mare de pietoni, au început să fie reparate de Primăria Chișinău. Pe alocuri, zona devenise impracticabilă pentru...

Trotuarele de pe bd. Decebal, unde zilnic se înregistrează un flux mare de pietoni, au început să fie reparate de Primăria Chișinău. Pe alocuri, zona devenise impracticabilă pentru locuitorii cartierelor.

La prima etapă, muncitorii vor interveni pe partea pară a perimetrului dintre bd. Dacia și strada Trandafirilor.

”Lucrările prevăd un complex de acțiuni. Printre care reabilitarea zonei pietonale, amenajarea spațiilor adiacente și a locurilor de parcare, reparația tuturor acceselor din zona trotuarului, modernizarea iluminatului stradal, instalarea mobilierului urban și amenajarea staţiilor de așteptare”, a declarat edilul Ion Ceban.

În sectorul Botanica, în prezent, sunt reparate și trotuarele de pe partea impară a bd. Dacia, pe tronsonul Decebal – N. Zelinski. Pe acest perimetru se amenajează concomitent locuri de parcare în aliniamentul bulevardului, o pistă pentru cicliști cu două sensuri de deplasare și se reabilitează iluminatul stradal.

Amintim că trotuarele sunt reparate și pe cinci străzi din centrul istoric al orașului, iar în curând vor începe lucrări și pe partea impară a străzii Kiev din sectorul Rîșcani, zona pietonală de pe partea pară fiind reabilitată în 2022, acolo unde au fost amenajate și locuri de parcare.

Alte trotuare sunt supuse reabilitării în cadrul proiectului municipal de reparații curente ale acceselor către și în curțile blocurilor.

In this article