Președintele Parlamentului solicită amenzi mai dure pentru șoferii care încalcă regulile de circulație

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, solicită amenzi mai dure pentru șoferii care încalcă regulile de circulație. În debutul ședinței plenare de astăzi, șeful legislativului a adresat un mesaj public...

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, solicită amenzi mai dure pentru șoferii care încalcă regulile de circulație. În debutul ședinței plenare de astăzi, șeful legislativului a adresat un mesaj public către toate instituțiile responsabile, prin care cere să fie înăsprite pedepsele pentru cei vinovați. „Viața are prioritate, iar toți vinovații trebuie pedepsiți”, a menționat Președintele Parlamentului.

Igor Grosu a făcut referire la o puternică lecție de viață oferită de o tânără din capitală, victima unui accident teribil. Tânăra a fost lovită în plin, pe viaduct, de o mașină care circula cu o viteză mult peste limita admisibilă. „Am citit mesajul plin de speranță al acestei tinere care a fost la un pas de moarte – un mesaj emoționant despre solidaritatea oamenilor simpli, trecătorilor sau martorilor accidentului care i-au acordat imediat primul ajutor, serviciilor specializate care au ajuns imediat la fața locului și al medicilor de la Urgență care au făcut practic imposibilul și i-au salvat viața. Rămasă fără picioare, Marcela începe o nouă viață și are nevoie de ajutorul nostru. Vreau să o asigur că Parlamentul va face tot posibilul pentru a înăspri legislația pentru șoferii care nu respectă viteza”, a fost mesajul transmis în ședința plenară de către Președintele Parlamentului.

In this article