Primăria capitalei a vândut terenuri în valoare de 120 milioane de lei

Primăria Municipiului Chișinău a anunțat rezultatele licitației funciare cu strigare privind vânzarea-cumpărarea și obținerea dreptului de încheierea contractului de locațiune a terenurilor din intravilanul municipiului. Potrivit comunicatului de...

Primăria Municipiului Chișinău a anunțat rezultatele licitației funciare cu strigare privind vânzarea-cumpărarea și obținerea dreptului de încheierea contractului de locațiune a terenurilor din intravilanul municipiului. Potrivit comunicatului de presă, au fost adjudecate 7 loturi din cele 17 expuse la concurs, în sumă totală de 120 de milioane de lei.

Cele mai mari prețuri au fost obținute pentru terenurile cu destinația ansamblu rezidențial și instituții de sănătate, care au fost solicitate la peste dublul prețului inițial stabilit de primărie. Astfel, un lot cu suprafața de 3,3 hectare, situat pe strada N. Milescu Spătaru, a fost vândut la suma de 49,5 milioane de lei, iar un alt lot cu suprafața de 0,86 hectare, situat în perimetrul bd. Mircea cel Bătrân – str. N. Sulac – str. N. Milescu Spătaru – str. Bucovinei, a fost vândut la suma de 40 milioane de lei.

Primăria Chișinău a precizat că licitația funciară cu strigare este o modalitate transparentă și eficientă de valorificare a terenurilor din domeniul public și privat al municipiului. Banii obținuți din vânzarea terenurilor vor fi utilizați pentru realizarea unor proiecte de dezvoltare urbană și socială în capitală.

In this article