Prima reacție din Ucraina după discursul lui Putin: Președintele rus „trăiește într-o realitate diferită”

Discursul președintelui rus Vladimir Putin arată că acesta a pierdut contactul cu realitatea, a spus un consilier al președintelui Ucrainei, Mihailo Podoliak. „Trăiește într-o realitate complet diferită, în...

Discursul președintelui rus Vladimir Putin arată că acesta a pierdut contactul cu realitatea, a spus un consilier al președintelui Ucrainei, Mihailo Podoliak.

„Trăiește într-o realitate complet diferită, în care nu există nicio oportunitate de a avea un dialog despre justiție și drept internațional”, a spus Podoliak.

Vladimir Putin a susținut marți un discurs în fața parlamentului rus, la o zi după vizita istorică făcută de președintele american Joe Biden la Kiev.

El a susținut că Rusia a dorit să rezolve conflictul din Ucraina pe cale paşnică, dar ţările occidentale au pregătit un „scenariu diferit”.

„Noi am făcut tot posibilul pentru a rezolva această problemă pe cale paşnică, prin negocierea unei căi paşnice de ieşire din acest conflict dificil, dar pe la spatele nostru se pregătea un scenariu foarte diferit”, a spus Putin în faţa camerelor reunite ale parlamentului.

In this article