Ceban, către guvernare: Unde sunt investițiile în educație? Copiii merg la WC afară în școlile din țară

Actuala guvernare, în loc să vină cu investiții clare în infrastructura educațională, propagă minciuni și falsuri pe străzile Capitalei despre Primăria Chișinău. Declarația a fost făcută de edilul...

Actuala guvernare, în loc să vină cu investiții clare în infrastructura educațională, propagă minciuni și falsuri pe străzile Capitalei despre Primăria Chișinău. Declarația a fost făcută de edilul Ion Ceban, care susține că în ultimii patru ani investițiile în instituțiile din oraș și suburbii au crescut de patru ori.

”Majoritatea parlamentară încearcă să manipuleze. Pe parcursul ultimilor ani, am alocat zeci de milioane de lei pentru infrastructura educațională, ca fiecare la el în localitate să aibă condiții. Cei din autoritatea centrală au timp să repartizeze ziare prin municipiul Chișinău. Să le spună cineva că la 30 de kilometri de municipiul Chișinău, astăzi, zeci de instituții, poate chiar sute, stau cu WC-ul afară, copiii merg iarna afară la WC. Vă rog să vă ocupați de asta! Dar voi împrăștiați gazete cu propagandă pe străzile Capitalei”, a declarat Ion Ceban.

Edilul a reamintit că Primăria Chișinău a investit enorm în ultimii trei ani în crearea condițiilor mai bune în instituțiile educaționale.

”Dacă pentru anul 2019, bugetul pentru infrastructura educațională era de 47 de milioane de lei, în 2020 a crescut la 109 milioane de lei, în 2021 – 130 de milioane de lei, iar în 2022 – 169 milioane de lei”, a mai adăugat primarul general.

Ion Ceban a mai oferit și date despre investițiile pentru diverse activități extracurriculare, cum ar fi cultură și sport. Astfel, din 2021, când s-a alocat 4,5 milioane de lei în acest scop, cifra a ajuns la peste 27 de milioane de lei pentru anul 2023.

In this article