Prim-ministrul Republicii Moldova îndeamnă tinerii să abordeze profesia de învățător

Guvernul acordă prioritate educației în Republica Moldova, oferind programe menite să îmbunătățească condițiile de muncă pentru învățători dar și în sine, procesul educațional, a declarat Prim-ministrul Dorin Recean...

Guvernul acordă prioritate educației în Republica Moldova, oferind programe menite să îmbunătățească condițiile de muncă pentru învățători dar și în sine, procesul educațional, a declarat Prim-ministrul Dorin Recean la un eveniment de promovare a profesiei de cadru didactic. Potrivit oficialului, printre măsurile luate se numără acordarea unei alocații unice de 200 de mii de lei pentru tinerii specialiști dar și creșterea cu 15% a salariilor. Totodată, Dorin Recean a îndemnat tinerii prezenți la eveniment să îmbrățișeze profesia de învățător.

„Vreau să încurajez pe toți să meargă să îmbrățișeze una dintre cele mai importante profesii, pentru că viitorul Republicii Moldova, se bazează pe oameni educați. Guvernul acordă foarte multă prioritate educației, de aceea avem programele pe care le avem și încurajarea prin cele 200 de mii de lei alocație unică pentru învățătorii noi și creșterea cu 15% a salariilor. Chiar dacă încă este insuficient, dar este doar un început. Toate programele care sunt menite să îmbunătățească condițiile de muncă pentru învățători, să le ofere cât mai multe instrumente moderne pentru a promova procesul educațional, dar și informațiile care sunt puse la dispoziția celor care învață. Noi vom continua în acest sens”, a subliniat Dorin Recean.

Precizăm că sistemul educațional din Republica Moldova se confruntă cu un deficit de peste 7 mii de cadre didactice, a declarat ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, la Moldova 1. El a mai precizat că, anual, din 1000 de absolvenți ai instituțiilor cu profil pedagogic doar o treime aleg să se angajeze în instituțiile de învățământ.

sursa

In this article