Orhei a sărbătorit Ziua Drapelului Naţional: Oraşul a fost împodobit cu simboluri ale identităţii noastre naţionale

La Orhei a fost sărbătorită solemn Ziua Drapelului Naţional al Republicii Moldova. Orașul s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare, iar în Piața Vasile Lupu au fost rostite discursuri...

La Orhei a fost sărbătorită solemn Ziua Drapelului Naţional al Republicii Moldova. Orașul s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare, iar în Piața Vasile Lupu au fost rostite discursuri în cinstea acestui simbol al identității noastre naționale.

Primăria municipiului a avut grijă să împodobească orașul în spiritul acestei zile – mii de tricolori au punctat străzile, creând o atmosferă aparte.

Dis de dimineață, în fața administrației a avut loc o ceremonie solemnă de ridicare a drapelului național, în cadrul căreia s-au cântat cântece și poezii tematice.

Atunci primarul municipiului Orhei, Tatiana Cociu, a vorbit despre importanța păstrării simbolurilor care ne definesc ca popor.

„Orheiul respectă tradițiile și valorile oamenilor săi. Cele trei culori – roșu, galben și albastru – ne identifică ca națiune și suntem mândri că tricolorul flutură nu doar în vânt, ci și în inimile noastre. Ne dă încredere în viitor, încredere că va fi pace pe pământ, va fi pace în municipiul Orhei. Vreau să vă felicit pentru această sărbătoare importantă pentru noi toți, care ne definește ca națiune și ca stat. Sărbători fericite, Republica Moldova! Sărbători fericite, Municipiul Orhei”, a spus ea.

Viceprimarul Valerian Cristea a vorbit despre semnificația tricolorului.

„Acest steag reprezintă țara noastră, nevoile noastre, bucuriile noastre. Culoarea albastră este cerul, ceea ce înseamnă că vrem pace. Culoarea galbenă simbolizează grâul, bogăția și prosperitatea. Și culoarea roșie simbolizează sângele strămoșilor noștri”, a menționat el.

Și viceprimarul Cristina Cojocari a remarcat că orheienii au respectat întotdeauna tradițiile și valorile naționale ale Republicii Moldova

„Comunitatea noastră păstrează flacăra tradițiilor și valorilor strămoșilor noștri. Steagul național este simbolul nostru național care strălucește ca un far al unității, demnității și libertății poporului nostru. Este o oglindă a poporului nostru care ne umple inimile de mândrie”, a spus ea.

Să ne amintim că drapelul de stat a fost aprobat oficial în 1990, iar Ziua Drapelului a fost instituită în 2010.

In this article