Prim-ministrul este mulțumit de efectul săptămânii de concediu pentru bugetari: Am fi avut mai multe cazuri de infecții cu coronavirus

Premierul Ion Chicu a anunțat, în această seară, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, că expiră concediul plătit pentru bugetari. De luni, 6 aprilie, angajații din sectorul bugetar...

Premierul Ion Chicu a anunțat, în această seară, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, că expiră concediul plătit pentru bugetari. De luni, 6 aprilie, angajații din sectorul bugetar vor reveni la muncă, dar în regim special. În departamentele unde este posibilă activitatea de la distanță, angajații vor lucra de acasă.

Totodată, potrivit ordinului Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, de săptămâna viitoare vor fi reluate orele în regim online.

”Considerăm că decizia de a anunța această săptămână liberă a avut efectul său. Analizăm statistica cazurilor noi confirmate în comparație cu graficul anunțat acum 8 zile. Suntem sub acel grafic și cred că aceste rezultate sunt și datorită faptului că în această săptămână am menținut bugetarii în mare parte acasă”, a declarat Chicu.

Premierul a precizat că interdicțiile anunțate în perioada stării de urgență continuă să fie în vigoare. Șeful Guvernului a mulțumit cetățenilor care respectă regimul impus de starea de urgență și a îndemnat populația să fie receptivă în continuare la toate regulile care s-au instituit în perioada crizei.

In this article