Prim-ministrul Chicu face apel către veterani: Protejați țara și interesele cetățenilor în această situație pandemică

Prim-ministrul Ion Chicu apreciază poziția Asociațiilor de veterani drept responsabilă și patriotică prin adresarea făcută astăzi, transmite CURENTUL. Ion Chicu face apel către toți veteranii din țară să...

Prim-ministrul Ion Chicu apreciază poziția Asociațiilor de veterani drept responsabilă și patriotică prin adresarea făcută astăzi, transmite CURENTUL.

Ion Chicu face apel către toți veteranii din țară să manifeste prudență maximă și să protejeze țara și interesele cetățenilor în această situație pandemică și economică complicată.

„Din momentul învestirii guvernului actual, dialogul cu veteranii a fost o prioritate pentru noi. Personal am participat la 8 întruniri cu reprezentanții veteranilor. Ne-am asumat și niște angajamente clare, pe care le implementăm treptat.

De la 1 ianuarie a fost majorată de 3 ori îndemnizația lunară achitată veteranilor. Am elaborat și aprobat în guvern proiectul de lege de oferire a poliției de asigurare medicală gratuită pentru veteranii temporar fără loc de muncă. Proiectul va fi votat în Parlament după ce legislativul revine la activitatea în regim normal. Au fost majorate alocațiile pentru văduve, dar și majorat esențial numărul de cazuri tratate în instituțiile medicale gen CREPOR.

În pofida pandemiei, în cadrul grupului de lucru comun cu veteranii au fost definitivate proiectele de acte normative (anexate) pentru instituirea Biroului pentru relații cu veteranii – structură guvernamentală coordonată direct de prim-ministru. Aceste proiecte după consultarea finală cu Asociațiile veteranilor vor adoptate de Guvern, iar Biroul va începe activitatea pentru a asigura protejarea drepturilor veteranilor. Urmează ca veteranii să delege în acest birou reprezentanții lor, care se bucură de cea mai mare încredere și reprezentativitate.

Pe platforma acestui Birou vor fi înaintate, examinate și implementate măsurile, care ar spori nivelul de protecție al veteranilor. Protestele politice nu au cum ușura viața veteranilor. O pun doar în pericol pentru interesele obscure a unor aventurieri politici”, scrie Ion Chicu.

 

In this article