Prețurile pentru cauciucuri de iarnă au crescut

Pentru 4 cauciucuri noi, unii conducători auto ar trebui să achite în acest an cu 1200 de lei mai mult față de anul trecut. Potrivit vânzătorilor, șoferii au...

Pentru 4 cauciucuri noi, unii conducători auto ar trebui să achite în acest an cu 1200 de lei mai mult față de anul trecut. Potrivit vânzătorilor, șoferii au început deja să își pregătească automobilele pentru sezonul rece.

Noile prețuri îi bat la buzunar pe șoferi, unii dintre ei spun că își vor procura cauciucuri de calitate inferioară sau le vor folosi pe cele de anul trecut.

Nu în zadar există cauciucuri de iarnă și cauciucuri de vară. Eu nu mi-am cumpărat în acest an anvelope de iarnă, sunt scumpe, o să le folosesc pe cele de anul trecut. Ele sunt calitative, am circulat 3 ani și o să mai circul și iarna aceasta„.

Eu o să îmi schimb anvelopele după 1 decembrie„.

Am venit să văd ce prețuri au cuciucurile. Noile prețuri o să ne bată la buzunar, nu vreau să îmi pun cauciucucuri de calitate inferioară, dar anvelopele calitative sunt mult mai scumpe. Cauciucurile de iarnă sunt mai sigure, e mai ușor să conduci cu ele„.

Eu mi-am schimbat cauciucurile în luna septembrie, sigur că trebuie să le schimbăm„.

Încă nu mi-am schimbat anvelopele, o să îmi echipez automobilul pentru iarnă atunci când o să am timp liber„.

Cel mai mult pentru anvelopele de iarnă vor plăti deținătorii automobilelor de lux, iar cel mai puțin cei cu autovehicule mici, menționează vânzătorii.

Prețurile pentru cauciucuri s-au majorat cu 15%. Unii șoferi trebuie să achite cu 200 de lei mai mult per anvelopă, iar alții cu 300 de lei. Cele mai scumpe cauciucuri sunt pentru automobilele de lux„.

Noi aducem cauciucurile din China, iar prețurile sunt un pic mai mari comparativ cu anul trecut. Diferența de preț nu este una critică„.

S-au majorat și prețurile pentru deservirea automobilului. Potrivit mecanicilor auto, pentru schimbarea cauciucurilor de vară cu cele de iarnă șoferii ar trebui să achite la unele ateliere din capitală cu 60 de lei mai mult, comparativ cu anul trecut.

Precizăm că șoferii sunt obligați să circule cu pneuri de iarnă în perioada când carosabilul este acoperit cu gheață, polei sau zăpadă.

sursa

In this article