Președinția a publicat cheltuielile pentru deplasarea Maiei Sandu la Berlin

După ce au fost somați public, Președinția a fost nevoită să publice cheltuielile pentru deplasarea Maiei Sandu la Berlin, transmite telegraph.md. Astfel, pentru călătoria în Germania, delegația moldovenească a...

După ce au fost somați public, Președinția a fost nevoită să publice cheltuielile pentru deplasarea Maiei Sandu la Berlin, transmite telegraph.md.

Astfel, pentru călătoria în Germania, delegația moldovenească a cheltuit 64,7 mii lei, dintre care 13,4 mii lei pentru hrană, 5,1 mii lei pentru cazare și 46,2 mii lei pentru biletele avia.

În cheltuielile raportate nu intră și cele suportate de către SPPS. Potrivit SPPS, aceste cheltuieli constituie secret de stat, respectiv cetățenii nu pot afla cât se cheltuie pentru serviciile de transport prestate președintelui și nici pentru cele ce țin de bodyguarzi.

Pe această cale, dat fiind faptul că nu este prima oară când Președinția refuză să prezinte informațiile în timp util, Telegraph.md sesizează organizațiile non-guvernamentale, precum și Ambasadele acreditate la Chișinău, despre lipsa de transparență în activitatea Președinției. Mai mult, redacția condamnă și faptul că instituția prezidențială demonstrează o colaborare mult mai activă cu sursele mass-media apropiate PAS și șefului statului, majoritatea dintre aceste fiind finanțate pe filiera americană și europeană în diferite proiecte despre libertatea presei și asigurarea transparenței instituționale.

In this article