Președintele țării, despre prețul la măștile medicale: Cred că la asemenea mărfuri statul trebuie să reglementeze prețurile

Președintele Igor Dodon a declarat că statul ar putea interveni în reglementarea prețurilor la măștile medicale, pentru a evita speculațiile în perioada pandemiei. Șeful statului a spus în...

Președintele Igor Dodon a declarat că statul ar putea interveni în reglementarea prețurilor la măștile medicale, pentru a evita speculațiile în perioada pandemiei. Șeful statului a spus în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”, că prețul la măștile medicale ar putea coborî la nivelul de până la începutul pandemiei, odată cu majorarea producției interne.

Dodon a precizat că toate măștile medicale primite din ajutoarele umanitare nu ajung în farmacii pentru a fi vândute, ci sunt distribuite în spitalele din țară.

”Vom majora producția internă de măști medicale. Cred că în timpul apropiat vom reveni la prețul de până la criza pandemică sau în limitele decente. Cred că la asemenea mărfuri statul trebuie să reglementeze prețurile ca să evităm speculațiile. Guvernul se va ocupa de acest subiect”, a declarat șeful statului.

În prezent, prețul unei măști simple în farmacii costă între 8 și 10 lei. Până la declanșarea pandemiei COVID-19 în Moldova, aceste măști costau până la 2,50 de lei.

Săptămâna aceasta, Guvernul a prelungit, până în data de 15 iunie 2020 inclusiv, interdicția de export din Republica Moldova a măştilor și mănușilor medicale, și a dezinfectanţilor medicali.

 

In this article