Președintele Senatului României reiterează susținerea pentru parcursul european al Republicii Moldova

Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, a reafirmat sprijinul Bucureștiului pentru parcursul european al Republicii Moldova în cadrul unei întrevederi cu ministrul Afacerilor Externe de la Chișinău, Mihail Popșoi....

Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, a reafirmat sprijinul Bucureștiului pentru parcursul european al Republicii Moldova în cadrul unei întrevederi cu ministrul Afacerilor Externe de la Chișinău, Mihail Popșoi.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ciucă a subliniat importanța primei vizite a lui Mihail Popșoi la București, evidențiind excelentele relații dintre cele două țări.

“M-am bucurat să îl primesc astăzi la București pe ministrul Afacerilor Externe al R. Moldova, Mihail Popșoi. Faptul că prima sa vizită externă oficială este în România arată, încă o dată, relațiile excelente pe care le avem și faptul că țara noastră rămâne principalul partener al R. Moldova”, a menționat Ciucă.

El a subliniat, de asemenea, contribuția României la parcursul european al Republicii Moldova, inclusiv prin cooperarea parlamentară, exprimând încredere în continuarea sprijinului european din partea parlamentarilor români.

În contextul conflictului din Ucraina, Ciucă a apreciat profesionalismul autorităților de la Chișinău în gestionarea provocărilor de destabilizare și a reiterat angajamentul României pentru securitatea Republicii Moldova, considerând-o o prioritate.

Sursa: Știri.md

In this article