Fermierii din Cahul anunță proteste pentru o perioadă nedeterminată: Suntem disperați!

Fermierii din raionul Cahul anunță că începând cu ziua de mâine vor ieși la un protest pașnic cu tehnica agricolă pentru o perioadă nedeterminată de timp. Agricultorii susțin...

Fermierii din raionul Cahul anunță că începând cu ziua de mâine vor ieși la un protest pașnic cu tehnica agricolă pentru o perioadă nedeterminată de timp. Agricultorii susțin că sunt disperați și nu au bani pentru a începe lucrările de primăvară.

„Producătorii agricoli din sudul țării ne-au informat că tehnica agricolă cel mai probabil va fi concentrată în dou puncte – 1. Intersecția Centurii Cahul- Oancea în mun. Cahul. 2. Traseu Cantemir – Cahul, între satele Tretești și Roșu. Posibil vor fi organizate marșuri cu tehnica”, anunță Asociația „Forța Fermierilor” într-un comunicat.

Recent, Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a decis alocarea a 50 de milioane de lei din Fondul de Intervenție pentru fermierii care au avut de suferit în urma calamităților naturale de anul trecut. Decizia a fost luată în cadrul ședinței CSE, prezidată de premierul Dorin Recean, potrivit unui comunicat de presa al Guvernului. Autoritățile nu au precizat câte gospodării agricole vor beneficia de bani.

In this article