Președintele Sandu a refuzat să le acorde cetățenilor compensații la lumină

Președintele Maia Sandu a refuzat să promulge Legea prin care statul ar fi compensat cheltuielile pentru energia electrică pentru consumatorii casnici pentru lunile aprilie și mai, informează Telegraph.md,...

Președintele Maia Sandu a refuzat să promulge Legea prin care statul ar fi compensat cheltuielile pentru energia electrică pentru consumatorii casnici pentru lunile aprilie și mai, informează Telegraph.md, cu referire la anunțul făcut chiar de către șeful statului.

“Am întors Parlamentului și legile 69 și 70 din 23.04.2021, prin care statul ar fi compensat cheltuielile pentru energia electrică pentru consumatorii casnici pentru lunile aprilie și mai. Motivul e inechitatea”, a scris Maia Sandu.

Odată cu acest proiect de lege, Sandu a respins și anularea Legii miliardului, dar și alte acte normative aprobate de PSRM și Platforma Pentru Moldova.

Amintim că statul urma să acopere cheltuielile pentru facturile la energia electrică pe perioada stării de urgență pentru toți consumatorii casnici din Republica Moldova. Proiectul PSRM a fost votat în aprilie curent, iar PAS și PPDA s-au abținut.

Deputatul PSRM, Petru Burduja, unul din autorii proiectului, a declarat în procesul votării că inițiativa viza peste 1,2 milioane de cetățeni. Banii urmau să fie achitați pentru consumul real al energiei electrice pentru lunile menționate.

Suma compensată urma să constituie 428 de lei – câte 214 de lei pe lună, pentru fiecare gospodărie casnică.

Inițiativa PSRM avea menirea să sprijine în contextul crizei socio-economice și pandemice.

In this article