Președintele s-a întâlnit cu mai mulți fermieri din țară: I-am asigurat că prețurile la energia electrică vor fi micșorate

Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu conducătorii Asociațiilor producătorilor din sectorul animalier și vegetal din Republica Moldova. La ședință au participat și ministrul Economiei, Sergiu...

Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu conducătorii Asociațiilor producătorilor din sectorul animalier și vegetal din Republica Moldova. La ședință au participat și ministrul Economiei, Sergiu Raileanu, dar și cel al Agriculturii, Ion Perju. În cadrul discuțiilor, șeful statului i-a anunțat pe fermieri că în scurt timp prețul la energia electrică o să scadă.

Totodată, în cursul ședinței au fost lansate propuneri privind stimularea maximă a comerțului online, inclusiv pentru produsele agricole, ceea ce va conduce nu doar la susținerea producătorului agricol, dar și la creșterea nivelului de dezvoltare tehnologică a economiei naționale.

“Am discutat mai multe chestiuni legate de asigurarea țării cu produse alimentare. Am subliniat faptul că aceasta este o componentă indispensabilă a sistemului de securitate națională, mai ales în condițiile crizei provocate de pandemie, din care motiv conducerea de vîrf a țării acordă o atenție prioritară acestui subiect.

În cadrul discuției am constatat că situația ce ține de asigurarea populației cu produse alimentare este stabilă”, a menționat președintele într-un comunicat de presă.

In this article