Expert: Moldovenii veniți de peste hotare ar trebui să-şi procure polițe de asigurare medicală. “Salariile medicilor corespund cu veniturile din Bugetul de stat”

Exponenții Diasporei, care revin în Republica Moldova în perioada stării de urgență, trebuie să-şi procure polițe de asigurare. De această părere este expertul în drept constituțional Vitali Catană,...

Exponenții Diasporei, care revin în Republica Moldova în perioada stării de urgență, trebuie să-şi procure polițe de asigurare. De această părere este expertul în drept constituțional Vitali Catană, într-o postare pe Facebook.

“Cei din diasporă să rețină faptul că autoritățile acordă asistență medicală gratuită tuturor celor care sunt depistați cu Covid-19, fie că dispun de poliță de asigurare medicală, fie că nu dispun. Nu sunt cele mai bune condiții? Păi, trebuie să se știe că salariile medicilor, condițiile din spitale și calitatea serviciilor medicale acordate corespund cu veniturile la Bugetul de stat și, în mod special, la Fondul Asigurărilor Obligatorii de Asistență Medicală”, a scris Vitali Catană.

Acesta mai spune că moldovenii intrați în țară trebuie să respecte regimul de carantină, impus de autorități.

“În primul rând, să fie conștienți că vin din focare de pandemie și au obligația de a respecta regulile carantinei. Să aibă în vedere că au venit nu pentru vacanța de Paștele Blajinilor și să înțeleagă faptul suficient de grav că indolența lor se poate traduce în suferința sau chiar decesul altor persoane”, conchide Catană.

In this article