Președintele român acuză politicienii de opoziție că folosesc criza provocată de pandemie pentru câștig electoral

Președintele Klaus Iohannis a răspuns marți atacurilor acelor politicieni care folosesc „această nenorocire” a pandemiei de coronavirus „pentru câștigul lor electoral”. „Nu toți însă, nu toți politicienii au...

Președintele Klaus Iohannis a răspuns marți atacurilor acelor politicieni care folosesc „această nenorocire” a pandemiei de coronavirus „pentru câștigul lor electoral”.

„Nu toți însă, nu toți politicienii au dorit să fie de partea care se ocupă de îngrădirea epidemiei, de partea care se ocupă de români. Avem un contraexemplu, mare cât Casa Poporului. Contraexemplul este Parlamentul și modul în care unele partide și unii lideri au înțeles și înțeleg să folosească această nenorocire pentru câștigul lor electoral în această perioadă critică”, a spus Klaus Iohannis, într-o conferință de presă susținută marți la Cotroceni, prima cu jurnaliștii de la declararea stării de urgență.

Iohannis a constatat că exact cei care au lăsat gol fondul de rezervă al guvernului „strigă” în parlament că premierul și președintele nu fac ce trebuie.

„În Parlament, fie că s-a lucrat în sistem video sau la distanță, fie că s-au adunat unii, am văzut un spectacol ciudat, un spectacol sinistru, aș zice, un festival deplorabil, instrumentat de aceiași politicieni. Care și înainte de criză au avut un comportament destul de nociv și cert demagogic, oamenii care au lăsat România fără bani.

Banii românilor au fost risipiți pe guvernele pesediste. Acești bani au fost risipiți în loc să fie investiți acolo unde aduceau un câștig pentru toată țara. Este trist ca, după ani și ani de guverne pesediste, să ne găsim în situația să facem față unei epidemii groaznice cu vistieria aproape goală, fără rezerve, și tot aceiași pesediști să strige în Parlament că Guvernul și Președintele nu fac ce trebuie. Este ceva jalnic”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a criticat inițiativele acestor partide „care mai de care mai populiste” prin care „vor să ofere tot, că, așa-i?, nu dau de la ei”, propunând „măsuri populiste care este imposibil să fie puse în practică de cineva.”

Despre protagoniștii acestor propuneri, Iohannis a spus că „sunt politicienii care se cațără pe spaimele oamenilor și votează legi inaplicabile, doar pentru a câștiga capital electoral. Este ceva jalnic.”

In this article