DOC // Socialistul Novac spune că deputatul Iurie Reniță este omul lui Plahotniuc. Iată dovada

Fostul ambasador al Republicii Moldova în Belgia, Iurie Reniţă, actualmente deputat PPDA în Parlament, a risipit banii publici în scopuri care nu ţin de atribuţiile sale. Dezvăluirea aparţine...

Fostul ambasador al Republicii Moldova în Belgia, Iurie Reniţă, actualmente deputat PPDA în Parlament, a risipit banii publici în scopuri care nu ţin de atribuţiile sale. Dezvăluirea aparţine deputatului socialist Grigore Novac, care face trimitere la o vizită privată a ambasadorului Moldovei în România, aflat într-o vizită privată la Bruxelles.

„În perioada 28.07.2017 – 05.08.2017, domnul Mihai Gribincea, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în România a efectuat o vizită privată domnului Iurie Reniță, ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Belgiei. Pe durata vizitei în Belgia, domnul Iurie Reniță a pus la dispoziția domnului Mihai Gribincea mașina de serviciu de model Honda Acord cu nr. de înmatriculare CD V 348, precum și reședința acestuia care au fost folosite în scopuri personale. Automobilul care logic aparține statului era utilizat ca un taxi obișnuit, combustibilul era evident din contul statului. Reședința ambasadei servea în calitate de hotel, iar astfel de servicii gratuite din contul statului au fost zeci de ori”, scrie Grigore Novac, într-un material publicat pe blogul său. Novac mai scrie că această informație a fost verificată și confirmată de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. „Clar lucru că Iurie Reniță nu a fost pedepsit în nici un fel, deoarece din nou a fost protejat de tutorele său Plahotniuc”, conchide Grigore Novac.

In this article