Președintele raionului Edineț, condamnat pentru huliganism: Amendă de 27 500 lei pentru lovirea unei consiliere

Un bărbat, care deține o funcție de conducere în raionul Edineț, va trebui să achite 27 500 lei după ce ar fi lovit cu palma o femeie. Aceasta...

Un bărbat, care deține o funcție de conducere în raionul Edineț, va trebui să achite 27 500 lei după ce ar fi lovit cu palma o femeie. Aceasta a suferit dureri fizice și i-a fost deteriorat telefonul. Presa scrie că bărbatul este președintele raionului Edineț Nicolai Melnic și că acesta a atacat o consilieră municipală. Cea din urmă îl filma cu telefonul mobil pe fiul președintelui de raion, aflat la volanul unui automobil de serviciu al Consiliului raional, în scopuri personale. 

Procuratura Generală a anunțat că, pe 10 iunie curent, Judecătoria Edineț cu sediul Central l-a recunoscut vinovat de huliganism pe un bărbat care deține o funcție de conducere în raionul Edineț. Acestuia i-a fost stabilită o pedeapsă, sub formă de amendă, în mărime de 550 unități convenționale, echivalentul sumei de 27 500 lei.

„La data de 5 iulie 2023, aproximativ la orele 17:00, aflându-se în loc public, fără motive întemeiate, a acționat cu agresivitate faţă de o femeie în vârstă de 28 de ani. Mai exact, acesta a îmbrâncit-o şi i-a aplicat o lovitură cu palma peste mână, astfel cauzându-i victimei dureri fizice, deteriorându-i, totodată, telefonul mobil”, au comunicat procurorii.

Femeia a spus că încerca să înregistreze cu telefonul mobil faptul că „la volanul automobilului de serviciu în care se afla bărbatul, era o persoană care nu face parte din personalul instituției”.

Inculpatul a pledat nevinovat, solicitând să fie achitat. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel, în termen de 15 zile, la Curtea de Apel Bălți.

NordNews scrie că bărbatul este președintele raionului Edineț, socialistul și palamarul bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Cupciuni, Nicolai Melnic. Potrivit sursei Melnic, aflându-se în fața clădirii Consiliului Raional Edineț, a atacat-o pe consiliera municipală Diana Nistor. Cea din urmă îl filma cu telefonul mobil pe fiul președintelui de raion, aflat la volanul unui automobil de serviciu al Consiliului raional, în scopuri personale.

Potrivit deciziei de condamnare, președintele raionului „este în drept să achite jumătate din amenda stabilită dacă o plătește în cel mult 3 zile lucrătoare din momentul în care hotărârea devine executorie” și în acest caz „se consideră că sancțiunea amenzii este executată integral”. Totodată, instanța a decis încasarea de la președintele raionului în beneficiul Dianei Nistor a sumei de 10 mii de lei cu titlu de prejudiciu moral cauzat prin infracțiune.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article