Epava unui avion dispărut acum 50 de ani a fost găsită într-un lac din SUA

Experții cred că au găsit epava unui avion care s-a prăbușit în 1971 în Lacul Champlain din statul american Vermont. Avionul privat, care transporta cinci persoane, a dispărut...

Experții cred că au găsit epava unui avion care s-a prăbușit în 1971 în Lacul Champlain din statul american Vermont. Avionul privat, care transporta cinci persoane, a dispărut în drum spre Rhode Island.

După numeroase căutări eșuate de-a lungul anilor, căutătorul subacvatic Garry Kozak și echipa sa au descoperit rămășițe care seamănă cu avionul dispărut, relatează NBC News.

Avionul a dispărut la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul Burlington spre Providence, Rhode Island, pe 27 ianuarie 1971. Printre cei aflați la bord se numărau doi membri ai echipajului și trei angajați ai companiei imobiliare Cousins Properties din Georgia, care lucrau la un proiect imobiliar în Burlington.

Au avut loc cel puțin 17 operațiuni de căutare avionului, până Kozak și o echipă care folosea un vehicul operat de la distanță au găsit luna trecută epava unui avion cu aceeași vopsea personalizată în lac, aproape de locul în care turnul de control a înregistrat avionul înainte ca acesta să dispară de pe radare.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article