Președintele PSRM susține că trebuie de așteptat dicizia finală, care urmează să fie luată la ședinșa CC din 22 martie

Președintele PSRM, Igor Dodon, a declarat că potrivit decizie de astăzi a Curții Constituționale, Parlamentul nu poate să examineze candidatura lui Igor Grosu la funcția de premier, până...

Președintele PSRM, Igor Dodon, a declarat că potrivit decizie de astăzi a Curții Constituționale, Parlamentul nu poate să examineze candidatura lui Igor Grosu la funcția de premier, până la examinarea în fond a cererii PSRM cu privire la anularea decretului prin care acesta a fost desemnat.

Igor Dodon a declarat că poziția PSRM rămâne neschimbată – decretul președintelui prin care a fost înaintat Igor Grosu la funcția de premier trebuie anulat.

” Potrivit deciziilor anterioare ale CC, Parlamentul deocamdată nu poate să examineze candidatura lui Grosu, deoarece acțiunea decretului a fost întreruptă. Trebuie să așteptăm decizia finală, care urmează să fie luată la ședința CC din 22 martie. Președintele este obligat să revină în câmpul constituțional, să organizeze consultări cu majoritatea parlamentară și să-l desemneze la funcția de premier pe Vladimir Golovatiuc”, susține liderul PSRM.

Curtea Constituțională a declarat, astăzi, admisibilă sesizarea deputaților PSRM, Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski și Vlad Batrîncea. Magistrații CC se vor întruni luni, 22 martie, pentru examinarea în fond a acestei cereri.

In this article