Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere oficială cu Prim-ministrul Suediei, Ulf Kristersson

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, aflat în vizită oficială în Regatul Suediei, a avut o întrevedere cu Prim-ministrul suedez, Ulf Kristersson. În cadrul discuțiilor a fost trecută în revistă...

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, aflat în vizită oficială în Regatul Suediei, a avut o întrevedere cu Prim-ministrul suedez, Ulf Kristersson. În cadrul discuțiilor a fost trecută în revistă starea relațiilor bilaterale dintre cele două țări. Oficialii au vorbit și despre intensificarea cooperării economice și comerciale dintre Republica Moldova și Regatul Suediei. „Ne dorim ca un număr cât mai mare de produse moldovenești să ajungă în Suedia și să avem cât mai mulți investitori suedezi în Republica Moldova”, a punctat șeful legislativului în cadrul întrevederii.

Un subiect aparte al discuțiilor l-a constituit agenda de reforme a țării noastre și prioritățile guvernării pentru anii următori. „Pentru anul 2023, ne-am propus să revenim la creștere economică și să susținem mediul de afaceri. O altă prioritate o reprezintă dezvoltarea producerii energiei din surse regenerabile. Suntem interesați de experiența Suediei în realizarea proiectelor de generare a energiei verzi”, a menționat Igor Grosu.

Șeful legislativului l-a asigurat pe Prim-ministrul suedez că Parlamentul și Guvernul Republicii Moldova sunt instituții angajate plenar în dezvoltarea economică a țării și în crearea condițiilor favorabile pentru dezvoltarea afacerilor și investițiilor,

La finalul întrevederii, Igor Grosu și-a exprimat recunoștința pentru suportul generos pe care Suedia l-a oferit Republicii Moldova de-a lungul ultimilor ani. Guvernul Suediei a sprijinit proiecte importante de dezvoltare a industriilor creatoare, a domeniilor vitivinicol și turism, dar și a îmbunătățirii mediului de afaceri, dezvoltării locale și a consolidării instituțiilor democratice din Republica Moldova.

In this article