Președintele francez Emmanuel Macron va avea, astăzi, o vizită oficială în Republica Moldova

Președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, este așteptat miercuri, 15 iunie, în vizită de lucru la Chișinău. Anunțul este făcut de către Președinția Republicii Moldova, care precizează că șeful...

Președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, este așteptat miercuri, 15 iunie, în vizită de lucru la Chișinău. Anunțul este făcut de către Președinția Republicii Moldova, care precizează că șeful statului francez va avea o întrevedere oficială cu președintele Maia Sandu, transmite IPN.

Potrivit administrației prezedențiale, după întrevedere, cei doi șefi de stat vor susține o conferință de presă. Din programul președinților mai face parte o vizită la Alianța Franceză din Moldova. De asemenea, ei vor avea o discuție cu câțiva reprezentanți ai societății civile din țară.

Pe 11 martie, au fost marcați 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Republica Franceză. Prin intermediul programelor Agenției Franceze pentru Dezvoltare (AFD), partea franceză contribuie la dezvoltarea economică, oferind asistență pentru implementarea politicilor publice și de dezvoltare durabilă, iar începând cu 1 februarie 2022, la Chișinău și-a început activitatea un oficiu AFD.

Citește mai mult: https://www.ipn.md/ro/presedintele-francez-emmanuel-macron-vine-astazi-la-chisinau-7965_1090423.html#ixzz7WG3aWdnC
Follow us: @IPN_News_Agency on Twitter | ipn.md on Facebook

In this article