Președintele Estoniei anticipează o criză majoră a UE: Comisia Europeană nu reușește să-şi îndeplinească funcțiile de bază

Tot mai mulți lideri ai statelor din UE îşi exprimă deschis nemulțumirea față de acțiunile conducerii Uniunii Europene în contextul pandemiei de coronavirus. Președintele Estoniei, Kersti Kaljulaid, a...

Tot mai mulți lideri ai statelor din UE îşi exprimă deschis nemulțumirea față de acțiunile conducerii Uniunii Europene în contextul pandemiei de coronavirus. Președintele Estoniei, Kersti Kaljulaid, a făcut trimitere la incapacitatea UE de a asigura funcționarea unei piețe comune europene.

“Am o atitudine critică, deoarece Uniunea Europeană nu face față unei sarcini importante: nu poate asigura funcționarea unei piețe comune europene. Principala misiune a UE este să creeze un spațiu economic comun, să asigure circulația liberă a forței de muncă, a mărfurilor, a serviciilor şi capitalului”, a declarat președintele Estoniei, într-un interviu pentru un post local de televiziune.

Kersti Kaljulaid s-a referit şi la criza de solidaritate între statele Uniunii Europene.

“Mulţi oameni au întrebări legate de solidaritatea în cadrul UE, iar Comisia Europeană nu reușește să-şi îndeplinească funcțiile de bază. Sper că vom reuși să lichidăm aceste probleme, dar repet: Uniunea Europeană este o uniune a statelor naționale”, a mai spus președintele Estoniei.

In this article