Autoritățile au dispus procurarea echipamentului de protecție pentru spitalele din țară: Ne pregătim de scenariul III de răspândire a COVID-19

Autoritățile se pregătesc de scenariul III de răspândire a infecției COVID-19, care prevede până la o mie de îmbolnăviri cu noul virus, transmite Breaking News. Comisia pentru Situații...

Autoritățile se pregătesc de scenariul III de răspândire a infecției COVID-19, care prevede până la o mie de îmbolnăviri cu noul virus, transmite Breaking News.

Comisia pentru Situații Excepționale a dispus ca Centrul pentru achiziții publice centralizate în sănătate să asigure, în regim de urgență, instituțiile medico-sanitare publice cu echipamente de protecție: mănuși, măști, ecrane de protecție, respiratoare, combinezoane de protecție, estimate pentru numărul de pacienți conform scenariului III de răspândire a infecției COVID-19.

Scenariul unu prevede câteva cazuri confirmate, doi- până la 400 de cazuri, trei – până la o mie și patru – peste 1500 de cazuri depistate. La această etapă, Moldova se află la scenariul doi de evoluție a infecției, înregistrând oficial 109 cazuri confirmate de COVID-19.

In this article