Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu reprezentantele Coaliției Naționale „Viața fără violență”

Șefa statului a discutat, astăzi, cu membrele Coaliției Naționale „Viața fără violență”, care depun eforturi să combată violența față de femei și violența în familie.Președinta Maia Sandu le-a...

Șefa statului a discutat, astăzi, cu membrele Coaliției Naționale „Viața fără violență”, care depun eforturi să combată violența față de femei și violența în familie.Președinta Maia Sandu le-a mulțumit pentru munca pe care o fac pentru prevenirea cazurilor de violență, dar și pentru ajutorul pe care îl oferă femeilor victime – adăpost temporar și susținere pe termen lung. 

„Femeile care fug de violență, deseori însoțite de copii mici, își doresc să își poată crește copiii în liniște și să-și trăiască viața în demnitate. Anual, aproximativ 40 de femei își pierd viața în urma actelor de violență în familie în timp ce multe dintre cele care rămân în viață ajung să fie reprezentate în altfel de statistici oficiale sau continuă să îndure suferință și umilință fără să știe că pot cere ajutor. Deseori, pentru a scoate victimele din acest cerc al violenței este nevoie de implicarea noastră, a tuturor”, a spus șefa statului.

Președinta a anunțat că, în următoarele săptămâni, Guvernul va aproba un Program național de combatere a violenței față de femei. „Dincolo de eforturile pe care le vor face instituțiile, mizez pe implicarea noastră, a tuturor cetățenilor, în a ajuta, în loc de a condamna femeile victime ale violenței! Vă îndemn să nu tolerați și să nu treceți pe lângă actele de violență, să dați o mână de ajutor atunci când este nevoie de voi și să le vorbiți copiilor, oricât de mici ar fi, despre importanța respectului de sine și față de ceilalți!”, a conchis Președinta Maia Sandu.

In this article