Președinta Maia Sandu, la Fălești: „Vrem ca satele noastre să fie pline de oameni și vom continua să le susținem financiar pentru a îmbunătăți condițiile de viață”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a întreprins marți, 19 iulie, o vizită în localitățile Făleștii-Noi, Pârlița și Răuțel din raionul său de baștină, Fălești. „M-am bucurat să aflu...

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a întreprins marți, 19 iulie, o vizită în localitățile Făleștii-Noi, Pârlița și Răuțel din raionul său de baștină, Fălești.

„M-am bucurat să aflu că aceste trei comunități fac parte din cele 492 de localități rurale din țară care au câștigat proiecte în cadrul Programului „Satul European”. Două proiecte sunt pentru construirea apeductului, iar unul – pentru iluminare stradală. Vrem ca satele noastre să fie pline de oameni și vom continua să le susținem financiar pentru a îmbunătăți condițiile de viață în fiecare dintre ele”, a spus Președinta Maia Sandu.

De asemenea, șefa statului a discutat cu oamenii despre grijile lor zilnice – creșterea prețurilor, seceta, criza energetică, calitatea serviciilor medicale și războiul de la hotarul nostru. Ea i-a informat că Guvernul lucrează la un program nou de susținere a populației pe perioada rece a anului, dar și despre alte inițiative ale autorităților, care trebuie să contribuie la atenuarea consecințelor numeroaselor crize prin care trecem. „Am vorbit și despre așteptările de viitor ale cetățenilor, inclusiv în contextul obținerii statutului de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană și oportunitățile pe care ni le oferă acest statut pe termen mediu și lung. Pe termen scurt, ne confruntăm în continuare cu probleme majore provocate de războiul din Ucraina și trebuie să rămânem uniți, solidari, să păstrăm pacea în societate”, le-a comunicat doamna Maia Sandu, localnicilor.

Pe finalul vizitei, Președinta țării i-a salutat pe copiii pe care i-a găsit meșterind la Centrul de meșteșuguri tradiționale din satul Răuțel.

In this article