Președinta Greciei efectuează o vizită oficială în R. Moldova

Președinta Greciei, Katerina Sakellaropoulou, întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova, la invitația președintei Maia Sandu. Despre asta anunță instituția prezidențială de la Atena, într-un comunicat de presă,...

Președinta Greciei, Katerina Sakellaropoulou, întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova, la invitația președintei Maia Sandu.

Despre asta anunță instituția prezidențială de la Atena, într-un comunicat de presă, transmite breakingnews.md cu referire la Realitatea.

„Vizită oficială în Moldova, în perioada 28 februarie – 2 martie, la invitația președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.”

Între timp, instituția prezidențială de la Chișinău nu a oferit niciun comunicat în acest sens.

Amintim că Maia Sandu a invitat-o pe președinta Greciei, Katerina Sakellaropoulou, la Chișinău încă în luna iulie 2022, în cadrul unei vizite de lucru la Atena. Sandu i-a mulțumit acesteia pentru asistența umanitară oferită R. Moldova de Grecia în contextul războiului din Ucraina, precum și pentru sprijinul acordat în parcursul european al țării noastre.

În context, IGP a emis un comunicat de presă în care se preciza că Moldova va fi vizitată de o delegație oficială, în perioada 28 februarie, ora 08:00 – 2 martie, ora 18.00, în centrul Capitalei și străzile adiacente este limitat și interzis accesul vehiculelor și al persoanelor pentru desfășurarea întrunirilor și a manifestărilor în masă.

Poliția solicită tuturor cetăţenilor să adopte un comportament civilizat, să se subordoneze necondiționat cerințelor legale ale forțelor de ordine, inclusiv să evite conflictele de orice natură.

In this article