Preoții aderă la Mitropolia Basarabiei: Marchel îi acuză de necredință

Arhiepiscopul de Bălți și Fălești, Marchel, a adus acuzații serioase preoților care decid să treacă de la Mitropolia Moldovei la cea a Basarabiei, numindu-i pe aceștia „necredincioși”. Arhiepiscopul...

Arhiepiscopul de Bălți și Fălești, Marchel, a adus acuzații serioase preoților care decid să treacă de la Mitropolia Moldovei la cea a Basarabiei, numindu-i pe aceștia „necredincioși”.

Arhiepiscopul Marchel a subliniat faptul că aceste treceri ale preoților între episcopii este motivată de „promisiuni bănești”, transmite breakingnews.md cu referire la Tvn.md.

„Ei au ajuns la ceea că cu prețul pierderii harului sfințeniei ei s-au decis la trecerea la Biserica Românească, dar unde e biserica lui Hristos? Dar oamenii care nu cunosc și botează copiii, iar ei rămân nebotezați, perechile care se cunună și rămân necununate, sau se împărtășesc dar de fapt nu o fac, pentru că ei sunt enoriași de rând sau necredincioși”, a declarat Arhiepiscopul Marchel.

El a argumentat că acești clerici ar trebui să își păstreze credința și loialitatea față de episcopia în care au fost inițial hirotoniți.

„Dacă omul are conștiință, dacă are frică de Dumnezeu, și nu a uitat că a jurat credință Bisericii Ortodoxe Ruse sau a  Moldovei, el nu se va uita la asemenea chemări. Dar acei care folosesc biserica doar pentru a avea surse de supraviețuit, sau ca asupra unui lucru, de la ei poți să te aștepți. Înainte să mergeți să vă botezați copiii, întâi gândiți-vă dacă este o biserică canonică sau o pseudo biserică ca Mitropolia Basarabiei, care este o organizație politică. Voi aveți Biserica Ortodoxă a Moldovei care se încadrează armonios în Biserica Ortodoxă Rusă pe parcursul a peste două sute de ani”, a punctat Arhiepiscopul Marchel.

 

In this article