Alegeri locale, turul II: Secțiile de votare au fost deschise

Astăzi, 19 noiembrie, în R. Moldova are loc turul II al alegerilor locale generale. Astfel, cetățenii sunt așteptați la secțiile de votare pentru a-și exercita dreptul la vot....

Astăzi, 19 noiembrie, în R. Moldova are loc turul II al alegerilor locale generale. Astfel, cetățenii sunt așteptați la secțiile de votare pentru a-și exercita dreptul la vot.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, procedura de vot a demarat la ora 07:00 și se va încheia la ora 21:00. Astfel, în cel de-al doilea tur al alegerilor locale generale, scrutinul va fi organizat în 273 de localități, iar pentru fotoliul de edil se vor duela 544 de candidați.

Autoritățile precizează că în total, pentru turul II au fost tipărite 828.557 de buletine de vot, dintre care 637.890 în limba română și 190.667 în limba rusă.

De asemenea, în opt localități vor avea loc alegeri repetate. În șase localități pentru funcția de primar și consilier local, iar în două localități doar pentru funcția de consilier local.

Pentru alegerile repetate vor fi tipărite 22.927 de buletine de vot, dintre care 10.783 pentru funcția de primar și 12.144 pentru funcția de consilier local. 2.082 buletine de vot vor fi tipărite în limba română și 20.845 buletine de vot în limba rusă.

Buletinele de vot pentru efectuarea votării repetate la alegerilor locale generale din vor avea culori diferite:

  • pentru alegerea primarului satului (comunei), orașului (municipiului) – de culoare roz;
  • pentru alegerea consilierilor în consiliile sătești (comunale), orășenești (municipale) – de culoare gri afumat.

Valoarea totală a tirajului de buletine de vot pentru turul II al alegerilor locale generale și alegerile repetate este de circa 250.000 de lei.

In this article