Premii din partea Primăriei Chișinău la Gala Laureaţilor Festivalului

Premii din partea Primăriei Chișinău la Gala Laureaţilor Festivalului – Concurs Internațional de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Argint”.Potrivit primarului general Ion Ceban, concursul s-a desfășurat...

Premii din partea Primăriei Chișinău la Gala Laureaţilor Festivalului – Concurs Internațional de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Argint”.Potrivit primarului general Ion Ceban, concursul s-a desfășurat în perioada 22 – 24 februarie.

„Timp de două zile, 18 participanți din România și Republica Moldova care au concurat la două categorii, Secțiunea Creație și Secțiunea Interpretare.

La Gala laureaților interpreții au fost acompaniați de Orchestra de muzică populară ,,Folclor”, dirijor Petre Neamțu și Orchestra de muzică populară ,,Mugurel”, dirijor Ion Dascăl.

Am adus felicitări celor 10 câştigători care valorifică romanța ca gen muzical, care au fost evaluați de juriu şi cărora le-am înmânat diplome de participare şi premii”, a declarat edilul.

⁃ Premianții au fost: SECȚIUNEA INTERPRETARE
1. Premiul Mare – Dragalina MIGALATIEV (Republica Moldova)

2. Premiul I – Cristina BELDEAN (România)
Ana CEBOTARI (România / Republica Moldova)

3. Premiul II – Ionela MIRICA – MARDARE (România)

4. Premiul III – Valentino DONICA (Republica Moldova)

5. Premiul Special al UMM – Aureliu IGNAT (Republica Moldova)

6. Premiul Special al Primăriei mun. Chișinău –
Aurel NIAMȚU (România)

SECȚIUNEA CREAȚIE
1. Premiul I – Stelian COMAN (România)
Petre Marcel VÂRLAN (România)

2. Premiul II – Camelia FLORESCU (România)

3. Premiul III – Liuba PROCOPII (Republica Moldova)
Marcel MORĂRESCU (România)

4. Premiul Special al UMM:
Bela ANDRAȘI (România)

Scopul Festivalului – Concurs Internațional de Interpretare și Creație a Romanței ,,Crizantema de Argint” este de a valorifica şi revitaliza romanţa, a promova interpreţii şi creatorii de romanţă, dar şi a populariza creaţiile de gen, semnate de autorii contemporani.

„Vom continua să promovăm cultura, marile personalități și tinerele talente pentru valorificarea patrimoniului nostru”, a conchis edilul.

In this article