Ceban: Această zi ar trebui să o dedicăm păcii, să spunem „NU războiului”

Un minut de reculegere pentru poporul ucrainean a cerut primarul general Ion Ceban de la cei care astăzi au fost prezenți la Gala Laureaţilor Festivalului – Concurs Internațional...

Un minut de reculegere pentru poporul ucrainean a cerut primarul general Ion Ceban de la cei care astăzi au fost prezenți la Gala Laureaţilor Festivalului – Concurs Internațional de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Argint”. Edilul a vorbit despre importanța păcii în aceste zile grele.

„În ultimile zile avem o încărcătură așa, mai mare, din cauza că suntem vizitați de sute de copii, în doar 2 zile. Asta după ce ieri am deschis o expoziție „Copiii pentru Pace”, la Primăria Chișinău. Acești copii au pictat pagini și au creat mult despre cum să spui „Nu” războiului. În acest moment, în această zi când se face 1 an de la cel mai cumplit lucru după cel de-al doilea război mondial, aici în regiune, nu cred că cineva s-ar fi imaginat că ar fi putut întâmpla.

Oricât am încercat să le ocolim, oricât am încercat să îi protejăm, să nu le spunem totul, sau să nu le arătăm totul, nu e suficient. Să vedeți ce sentimente au în acest context. Atunci când trecem, făcute de cei de clasa I până la XII, vedeam cât de mult percep copiii despre război, ne dădeam seama cât de importantă este pacea.

Pacea ne dă ocazia să punem în valoare creația omenească și tot ce este mai frumos. Această zi ar trebui să o dedicăm păcii, să spunem „NU războiului”. Să se termine cât mai repede ceea ce se întâmplă poporului Ucrainean, suntem solidari și să ne bucurăm de viață. Să ne păzească Dumnezeu de orice situații de acest gen aici și în restul lumii”, a declarat Ion Ceban.

Readucem aminte că ieri, la deschidere Expoziției “Copiii pentru Pace”, edilul a avut un mesaj emoționat, în care a vorbit despre pace și influența războiului asupra copiilor.
Expoziția ”Copiii pentru Pace”, inaugurată la un an de la începutul conflictului din Ucraina, va fi deschisă timp de o lună. Mesajul transmis de elevii din Capitală, inclusiv de copiii din familiile de refugiați, este ”NU războiului” și ”Ne dorim Pace”.

In this article