Premierul, despre acordul de creditare cu Rusia: Nu există niciun risc de a plăti din bugetul de stat datoriile MoldovaGaz sau altele

Premierul Ion Chicu a dezmințit informațiile lansate de către deputații din opoziție, potrivit cărora acordul de creditare cu Federația Rusă presupune achitarea datoriilor transnistrene pentru gazele naturale. “Nu...

Premierul Ion Chicu a dezmințit informațiile lansate de către deputații din opoziție, potrivit cărora acordul de creditare cu Federația Rusă presupune achitarea datoriilor transnistrene pentru gazele naturale.

“Nu există acest risc pentru gaze, mărfuri, alte angajamente, decât cele stipulate în art. 2 sau punctul 7.2., unde este scris – pentru împrumuturi de stat sau credite acordate cu acordul părții Moldovei de către băncile rusești. Este vorba de bani,  u de gaz sau altceva”, a explicat Chicu în plenul Parlamentului.

Totodată, Ion Chicu a amintit că Republica Moldova în prezent mai are un credit luat de la Federația Rusă, “suma restantă este de aproape 30 mln dolari, iar rata dobânzii este cu mult peste 2%”, a precizat premierul.

In this article