Premierul Danemarcei, Mette Frederiksen, a ajuns la Chișinău

Prim-ministru Regatului Danemarcei, Mette Frederiksen a sosit la Chișinău în contextul desfășurării Summitului Comunității Politice Europene din 1 iunie. În cadrul recentei sale vizite la Chișinău, în ianuarie...

Prim-ministru Regatului Danemarcei, Mette Frederiksen a sosit la Chișinău în contextul desfășurării Summitului Comunității Politice Europene din 1 iunie.

În cadrul recentei sale vizite la Chișinău, în ianuarie 2023, premierul danez a punctat asupra unei potențiale cooperării în domeniul energiei regenerabile și cel al gestionării deșeurilor, capitole la care Danemarca este lider european recunoscut. La fel, se dorește și creșterea schimburilor economice și a investițiilor daneze în țara noastră.

Totodată, Regatul Danemarcei contribuie la fortificarea capacităților de gestionare a migrației și managementului frontierei, prin asistență și sprijin financiar.

Cu ocazia organizării Summitului CPE 2023, autoritățile naționale au instituit măsuri de protecție și securitate la nivel internațional, pentru buna desfășurare a evenimentului, unde vor fi prezenți oficiali ai statelor europene și înalți reprezentați ai UE.

In this article