Premierul Chicu crede crearea platformelor industriale în fiecare centru raional o soluție de renaștere a economiei naționale

Dezvoltarea industriei produselor cu valoare adăugată înaltă oferă posibilitate de renaștere a Republicii Moldova, de aceea Guvernul își propune să extindă platforme industriale pe întreg teritoriul Moldovei. Este...

Dezvoltarea industriei produselor cu valoare adăugată înaltă oferă posibilitate de renaștere a Republicii Moldova, de aceea Guvernul își propune să extindă platforme industriale pe întreg teritoriul Moldovei. Este declarația preierului Ion Chicu, făcută în cadrul unei vizite la Colegiul de inginerie cu sistem de învățământ de tip dual după model german, amplasat în raionul Strășeni și creat în cadrul Zonei Economice Libere Bălți.

„Asemenea platforme industriale reprezintă o soluție testată de renaștere a localităților și chiar a regiunilor. Acest exemplu trebuie replicat în toate raioanele. Avem deja un început bun. Copiii noștri, după ce devin ingineri, vor avea posibilitatea să muncească aici, tocmai de aceea vrem să dezvoltăm platforme industriale peste tot în țară”, a precizat premierul.

În cadrul, vizitei, premierul a evaluat condițiile de studii, sălile dotate cu laboratoare și utilaje industriale modernizate.

„Aici este viitorul. Este cea mai bună organizare care asigură o sincronizare perfectă în procesul de studii, academic și de producere. Fără o bază solidă de formare profesională a inginerilor nu te poți aștepta la investiții serioase în  acest sector. Cu ajutorul unor asemenea centre noi soluționăm problema lipsei cadrelor înalt specializate. Aici, deși sunt studenți puțini, gradul lor de încadrare în câmpul muncii este de 100%”, a mai spus șeful Guvernului.

In this article


Join the Conversation