Premierul Chicu a avut o discuție cu reprezentanții misiunii de supraveghere a Băncii Mondiale

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o discuție cu echipa de coordonare a Proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale” din partea Băncii Mondiale, aflată în misiune de supraveghere și suport al...

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o discuție cu echipa de coordonare a Proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale” din partea Băncii Mondiale, aflată în misiune de supraveghere și suport al implementării activităților proiectului, informează breakingnews.md.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, la începutul ședinței, Chicu a menționat că proiectul este unul foarte important și a cerut opinia responsabililor de proiect,  privind statutul actual al proiectului și perspectivele pentru perioada următoare.

Liderul de echipă, Constantin Rusu a informat șeful Executivului despre faptul că cea mai importantă etapă în procesul de digitalizare a serviciilor publice este analiza și reingineria lor. Totodată Rusu a declarat că, într-o săptămână au fost soluționate probleme care au stat blocate mai mult de un an. “Prin conjugarea eforturilor tuturor părților putem determina progrese rapide care vor fi resimțite de toți cetățenii, dar și de mediul de afaceri”, a spus acesta.

Prim-ministrul a comunicat reprezentanților misiunii că, Eugeniu Ursu, consilierul premierului responsabil de sectorul IT, va asigura coordonarea proiectului având mandat deplin.

„Ne propunem să determinăm consumul extrem de rațional al resurselor în cadrul acestui proiect și să digitalizăm cât se poate de curând cele mai solicitate servicii publice”, a declarat premierul.

 

In this article


Join the Conversation