Polonia anunță arestarea unui bărbat acuzat de spionaj pentru Rusia și complot pentru asasinarea președintelui Zelenski

Poliția din Polonia a arestat un bărbat acuzat că era gata să spioneze pentru serviciile secrete militare ale Rusiei, în cadrul unui presupus complot de asasinare a președintelui...

Poliția din Polonia a arestat un bărbat acuzat că era gata să spioneze pentru serviciile secrete militare ale Rusiei, în cadrul unui presupus complot de asasinare a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, au declarat joi procurorii polonezi.

Parchetul General al Poloniei a precizat că bărbatul, identificat drept Pawel K., a fost acuzat că era pregătit să transmită agenților ruși informații de securitatea aeroportuară și că a fost arestat în Polonia miercuri.

Bărbatul încerca să contacteze rușii implicați direct în războiul din Ucraina și urma să transmită informații detaliate despre aeroportul Rzeszow-Jasionka din apropiere de granița cu Ucraina, care este poarta de intrare pentru ajutorul militar și umanitar internațional pentru Ucraina.

Aeroportul este sub controlul trupelor americane. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la opt ani de închisoare, se arată în comunicatul Parchetului.

Arestarea este rezultatul cooperării strânse cu procurorii și serviciile de securitate din Ucraina, care au furnizat informații și dovezi cruciale, mai spun procurorii.

Polonia, membră a Uniunii Europene, este susținător ferm al Ucrainei și al lui Zelenski, în lupta împotriva invaziei ruse.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article