Polonia a venit cu un ajutor – șase avioane militare, încărcate cu arme și muniții, au aterizat astăzi la Chișinău

Polonia va depune toate eforturile pentru a combate, în continuare, agresiunea rusă în Ucraina, dar și atacurile hibride ale Moscovei pe teritoriul Republicii Moldova. Este declarația prim-ministrului Poloniei,...

Polonia va depune toate eforturile pentru a combate, în continuare, agresiunea rusă în Ucraina, dar și atacurile hibride ale Moscovei pe teritoriul Republicii Moldova. Este declarația prim-ministrului Poloniei, Mateusz Morawiecki, la finalul summitului Comunității Politice Europene. În acest sens, Polonia a venit cu un ajutor – șase avioane militare, încărcate cu arme și muniții, au aterizat astăzi la Chișinău. Echipamentul militar a fost donat Inspectoratului General de Poliție.

MATEUSZ MORAWIECKI, prim-ministrul Republicii Poloneze: “Polonia are un rol vital în organizarea livrărilor de arme, dar și în coordonarea diferitelor discuții la nivel european privind agresiunea Rusiei în Europa, agresiunea asupra Ucrainei, dar și atacurile hibride asupra Republicii Moldova. Noi insistăm asupra unei aderări rapide a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și admirăm cum Moldova rezistă în fața atacurilor hibride ale Rusiei.”

Inspectoratul General al Poliției Naționale a primit din partea autorităților poloneze echipamente pentru uz de serviciu și dotarea personalului Poliției. Loturile de donații se încadrează în standardele de dotare ale poliției naționale și sunt destinate menținerii la un nivel corespunzător a capacității de pregătire a polițiștilor în desfășurarea exercițiilor tactice regulate. Acțiunea a avut loc ca urmare a semnării, în noiembrie 2022, a Memorandumului de cooperare dintre cele două state pe domeniul afacerilor interne, fiind parte a eforturilor continue de extindere și consolidare a parteneriatelor cu statele membre ale Uniunii Europene.

In this article