Polițiștii de frontieră au descoperit 30.000 de ţigarete, transportate ilegal peste râul Prut cu ajutorul unei bărci pneumatice

În rezultatul acționării în comun pe linia prevenirii și contracarării contrabandei la frontiera moldo-română, polițiștii de frontieră în cooperare cu omologii din România au descoperit 30.000 de ţigarete,...

În rezultatul acționării în comun pe linia prevenirii și contracarării contrabandei la frontiera moldo-română, polițiștii de frontieră în cooperare cu omologii din România au descoperit 30.000 de ţigarete, transportate ilegal peste râul Prut cu ajutorul unei bărci pneumatice.

În cadrul continuării măsurilor speciale, desfășurate pe linia combaterii contrabandei, sub coordonarea procurorilor PCCOCS, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest au efectuat percheziții domiciliare la bănuiții de implicare în scheme de trafic ilicit de bunuri.  De la aceștia au fost ridicate un mijloc de transport, țigarete de contrabandă, telefoane mobile, cartele sim, o armă de vânătoare fără acte și alte probe directe care ajutau la pregătirea și comiterea infracțiunii de contrabandă.

În data de 16 februarie 2022, ca urmare a schimbului operativ de informații între polițiștii de frontieră de pe ambele maluri ale Prutului s-a intervenit prompt în cazul unei treceri ilegale a frontierei de stat cu bunuri de contrabandă. Astfel, la malul românesc al râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Petreşti au fost depistate două colete voluminoase și o barcă pneumatică cu vâsle. În urma inventarierii celor două colete, polițiștii de frontieră români au ridicat în vederea confiscării 30.000 de  ţigarete, de provenienţă Republica Moldova.

Cercetările continua în comun, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi a depistării tuturor persoanelor implicate. Documentați sunt un cetățean al României și altul din Republica Moldova.

Autorităţile de frontieră din cele două state vor colabora în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.

In this article