Polițiștii au reținut femeia care și-ar fi aruncat copilul nou-născut la tomberon

O femeie în vârstă de 28 de ani, din municipiul Chișinău, suspectată că și-ar fi aruncat copilul nou-născut, într-un container de gunoi, a fost identificată și reținută pentru...

O femeie în vârstă de 28 de ani, din municipiul Chișinău, suspectată că și-ar fi aruncat copilul nou-născut, într-un container de gunoi, a fost identificată și reținută pentru 72 de ore.
Ieri, în jurul orei 14.00 poliția capitalei a fost sesizată pe faptul că într-un tomberon de pe strada Serghei Lazo din sectorul Buiucani, într-o pungă din plastic a fost depistat cadavrul unui nou născut.
La fața locului au fost orientate serviciile specializate, poliția și o ambulanță care, în timpul examinării au constatat că acesta era deja fără suflare.
În rezultatul acțiunilor de urmărire penală și investigații, efectuate sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Buiucani, la scurt timp mama pruncului a fost identificată, iar aseară a fost reținută în timp ce se deplasa spre aeroport, intenționând să iasă din țară.
În cadrul audierilor aceasta și-a recunoscut vina.
Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală în cadrul căreia urmează a fi efectuate toate acțiunile necesare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, dar și motivul care a determinat-o pe femeie să recurgă la acest gest.
Totodată a fost dispusă expertiza medico-legală, care va stabili cu exactitate cauza decesului.
Potrivit legii penale, persoana vinovată de „Pruncucidere”, riscă pedeapsă cu închisoare de până la 5 ani.
In this article