Polițiștii au reținut două persoane suspectate de vinderea drogurilor prin aplicația Telegram

Polițiștii  grupei Antidrog a Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Râșcani, în cadrul măsurilor orientate spre combaterea circulaţiei ilegale a drogurilor, au documentat  și  reținut doi tineri  suspectați de comercializarea ilegală...

Polițiștii  grupei Antidrog a Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Râșcani, în cadrul măsurilor orientate spre combaterea circulaţiei ilegale a drogurilor, au documentat  și  reținut doi tineri  suspectați de comercializarea ilegală a drogurilor prin aplicația ,,Telegram”.  Suspecții  cu vârsta de 25 de ani, sunt originari  din raionul  Drochia.

Aceștia activau ca curieri,  iar pachețelele de tip-zop lok în care se afla substanță sub formă de praf și bulgări de culoare albă de tip ,, PVP”,  numită  ,,sare” le plasau în ascunzișuri, care, ulterior erau ridicate de potențialii cumpărători.

În cazul în care aceștia ar fi reușit comercializarea substanțelor narcotice, ar fi obținut un profit estimat la suma de 31 de  mii de lei. Cele 40 de pachetele de tip zip lock învelite în banda adezivă au fost ridicate și sigilate conform procedurii și îndreptate în adresa CTC EJ al IGP pentru efectuarea expertizelor.

Bărbații sunt cercetați penal pentru ,,Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, iar conform legislaţiei penale în vigoare ei riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

În continuare se întreprind acţiuni speciale de investigaţii și de urmărire penală în vederea documentării tuturor circumstanțelor și stabilirii altor persoane complice la săvârșirea infracțiunii.

 

In this article