OPINIE // Andrei Năstase, ținta atacurilor Partidului Acțiune și Solidaritate

La începutul lunii martie Partidul Platforma Demnitate și Adevăr decide viitorul său. Un partid care a trecut de la o formațiune puternică de opoziție, și a mobilizat mii...

La începutul lunii martie Partidul Platforma Demnitate și Adevăr decide viitorul său. Un partid care a trecut de la o formațiune puternică de opoziție, și a mobilizat mii de oameni în lupta regimului Plahotniuc, până la un partid trădat de partenerii săi.

PPDA a cedat foarte des în fața PAS și Maiei Sandu, iar drept mulțumire a fost trădat la alegerile locale și cele parlamentare anticipate din 2021.

Cel mai mult de pe această situație a suferit liderul acestei formațiuni, Andrei Năstase, care relativ recent a fost din nou atacat.

Guvernarea actuală înțelege că fără Andrei Năstase, Platforma DA nu reprezintă niciun pericol politic. După ce Andrei Năstase și consilierii PPDA au implementat decizia definitivă a Curții Supreme de Justiție, PAS a început a-l înrăi pe Andrei Năstase și a-l compromite în ochii opiniei publice.

Paralel, PAS a atras în cursă unii colegi de-ai lui Andrei Năstase din platformă. Acestora li s-a promis că daca îl elimină pe liderul lor, PAS va accepta fuziunea cu PPDA, oferind unora dintre reprezentanții formațiunii loc în Guvern.

Partidul Maiei Sandu este în cădere liberă, iar cea mai apropiată alternativă pentru electoratul PAS este PPDA. Imaginea guvernării și a PAS va continua să cadă pe fundalul eșecurilor în confruntarea cu valul crizelor.

Platforma DA însă nu trebuie sa admită apropierea de PAS, pentru că automat va prelua negativismul legat de această formațiune, nivelul căruia crește tot mai mult în societate.

Autor: Alexei Ilaskiuk

In this article