Polițiștii au deconspirat activitatea unui grup infracțional suspectat în comiterea mai multor cazuri de escrocherie

Doi bărbați de 26 și 27 de ani din orașul Otaci, raionul Ocnița având intenția dobândirii ilicite a bunurilor altor persoane, prin înșelăciune și abuz de încredere au...

Doi bărbați de 26 și 27 de ani din orașul Otaci, raionul Ocnița având intenția dobândirii ilicite a bunurilor altor persoane, prin înșelăciune și abuz de încredere au însușit sume mari de bani de la mai mulți locuitori din nordul țării.

Prejudiciul cauzat până la acest moment a fost estimat la peste 25 000 de lei.

Unul dintre cazuri a fost înregistrat la 23 martie curent, când o femeie de 77 de ani a sesizat poliția din Bălți comunicând că, doi bărbați au intrat în gospodăria ei, unde sub pretextul că ar intenționa sa-i vândă mărfuri de uz casnic, au determinat-o pe aceasta să procure mai multe bunuri cu prețuri exagerate, cauzându-i un prejudiciu material de peste 10 000 de lei.

În timpul investigării cazului, polițiștii din Bălți au descoperit și alte cazuri similare în care cei doi bărbați, prin aceeași metodă de inducere în eroare estorcau bani de la persoane în etate, locuitori ai raioanelor din nordul țării. Suspecții se deplasau prin localități cu un automobil de marca Mercedes, identificau victimele vârstnice și ulterior printr-o schemă pregătită din timp însușeau de la ei mijloace bănești.

În toate cazurile au fost pornite cauze penale în cadrul cărora urmează a fi efectuate acțiuni procesuale pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, acumularea materialului probatoriu și identificarea altor persoane implicate.

Conform legii penale, pentru escrocherie, persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoare de până la 5 ani.

În acest context, #Poliția îndeamnă cetățenii să fie prudenți și să nu permită accesul în curte sau locuință a persoanelor străine, care oferă diverse bunuri spre vânzare sau se angajează să facă lucrări ori reparații.

Aceștia vă pot înșela sau pot sustrage bunuri din gospodăria dumneavoastră!

In this article