Polițista responsabilă de Accidentul din Sângera nu se prezintă la Judecată

Polițista din cadrul INSP care a provocat accidentul de la Sângera nu s-a prezentat în instanța de judecată. Procurorul de caz, Roman Moraru, a declarat că nu cunoaște...

Polițista din cadrul INSP care a provocat accidentul de la Sângera nu s-a prezentat în instanța de judecată.

Procurorul de caz, Roman Moraru, a declarat că nu cunoaște care ar fi motivele invocate. „Este dreptul persoanei de a nu participa la instanță. Urmează să fie prezentată o cerere din partea avocatului”, a declarat procurorul.

În urma ședinței de judecată, instanța a dispus ca polițista să stea în arest preventiv în următoarele 30 de zile.

„Motivul de bază pentru care va fi aplicată măsura preventivă de arest este asigurarea bunei desfășurări a urmăririi penale și acumulării tuturor probelor ca în final să fie aplicată o hotărâre legală la caz.

Învinuita și-a recunoscut integral vinovăția”, a declarat procurorul.

Acesta a mai menționat că polițista nu are antecedente.

De asemenea procurorul a menționat că urmează să fie luate probe și făcute expertize medico-legale, auto-tehnice.

„Pedeapsa prevede închisoare de la patru la opt ani și anularea dreptului de a conduce mijloace de transport”, a spus procurorul.

Reamintim că accidentul s-a produs în noaptea de 28 spre 29 august, în localitatea Sângera. În rezultatul accidentului o femeie de 30 de ani a murit la fața locului.

În urma accidentului două fete minore, fiica victimei de 6 ani și sora sa de 17 ani au ajuns la spital, ambele fiind în stare gravă.

Polițista beată, care a intrat cu mașina pe trotuar și a ucis o femeie, la Sângera este Felicia Guțu. Despre aceasta a publicat bloggerul Eugeniu Luchianiuc.

Șoferița a fost reținută pentru 72 de ore și suspendată din funcție. Aceasta riscă până la 10 ani de închisoare.

În urma tragediei, familia tinerei mămici ucise a deschis un cont de donații pentru a-l susține pe soțul Valentinei, Petru Bivol și fiica sa de șase ani care a fost rănită.

In this article