Polițista care a tamponat mortal o persoană la Sângera, trimisă pe banca acuzaților

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a unei tinere de 22 de ani, în...

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a unei tinere de 22 de ani, în comiterea infracțiunii de încălcare a regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, săvârșită în stare de ebrietate, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul unei persoane (art.264 alin.(4) din Codul penal).

Conform rechizitoriului, la 29 august 2023, pe timp de noapte, învinuita,  conducând mijlocul de transport de model „Toyota Prius” pe o stradă din orașul Sângera, după ce a adormit la volan din cauza stării de ebrietate cu grad avansat, a ieșit pe acostament și a tamponat mai mulți pietoni, care se deplasau regulamentar și anume o minoră de 6 ani, o minoră de 17 ani și o femeie de 31 de ani.

Femeia de 31 de ani a decedat la fața locului.

Potrivit rapoartelor de expertiză, minorei de 6 ani, i-a fost provocată o vătămare ușoară a integrității corporale, minorei de 17 ani – vătămări corporale medii.

Potrivit învinuirii înaintate, acuzata, fiind în stare de ebrietate, n-a luat în consideraţie starea lucrurilor în traficul rutier, ce reflectă gradul de protecţie a participanților la el împotriva accidentelor şi consecinței acestora, n-a ţinut seama permanent de totalitatea factorilor ce caracterizează condițiile rutiere, existenţa unor obstacole pe sectoarele drumului, intensitatea şi nivelul de organizare a traficului rutier, prin ce a ignorat prevederile Regulamentului circulaţiei rutiere.

Învinuita și-a recunoscut vina în comiterea faptelor imputate.

Aceasta riscă o pedeapsă maximă de până la 8 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată până când vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

In this article