Poliția a descoperit o tâlhărie la doar o zi de la producerea acesteia: doi bărbați reținuți

Doi bărbați cu vârsta de 35  și,  respectiv 36 de ani, locuitori ai satului Boroșenii Noi, raionul Rîșcani, au fost reținuți fiind suspectați de  tâlhărie și șantaj. În cadrul acțiunilor comune...

Doi bărbați cu vârsta de 35  și,  respectiv 36 de ani, locuitori ai satului Boroșenii Noi, raionul Rîșcani, au fost reținuți fiind suspectați de  tâlhărie și șantaj.

În cadrul acțiunilor comune de investigații, desfășurate de ofițerii  Direcției investigații criminale a Inspectoratului Naţional de Investigaţii, polițiștii  IP Rîșcani  și procurorii Procuraturii Rîșcani, s-a stabilit că în noaptea de 3 spre 4 februarie, suspecții  au pătruns prin forțarea geamului din termopan în domiciliul unui consătean de-al lor, în vârstă de 25 de ani, unde  l-au imobilizat și l-au bătut, după care au sustras 4000 de lei. 

De asemenea, suspecții au amenințat și șantajat victima ca în cel mai scurt timp să le mai transmită 5000 de lei.

Grație acțiunilor speciale de investigații și intervenției prompte a polițiștilor și cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger”,   la 5 februarie suspecții au fost reținuți.

Aceștia nu sunt la prima abatere de la lege, anterior  au fost judecați pentru furturi în grup, prin pătrundere, inclusiv în proporții deosebit de mari. 

În acest caz a fost inițiate două cauze penale pentru tâlhărie și șantaj.

La  8 februarie,  cei doi au primit 30 de zile de arest. Dacă bănuiții vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoarea de la 8 la 12 ani.

La moment, se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigație, în vederea întăririi bazei probatorii, totodată se întreprind măsuri în vederea stabilirii apartenenței acestora la comiterea altor infracțiunilor, înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova.

In this article