Planului de amenajare a teritoriului municipiului, în elaborare la Chișinău. Specialiștii ruși au stabilit o nouă rundă de interviuri cu experți din diferite domenii

La începutul lunii februarie la Chișinău vor veni specialiștii din Rusia, care lucrează asupra Planului de amenajare a teritoriului municipiului. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban...

La începutul lunii februarie la Chișinău vor veni specialiștii din Rusia, care lucrează asupra Planului de amenajare a teritoriului municipiului. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, ieri a avut o nouă ședință, în acest sens.

„Este vorba de documentul de dezvoltare strategică al teritoriului, care nu a fost actualizat o perioadă lungă de timp ca și Planul Urbanistic General. În perioada 1-8 februarie, specialiștii din Federația Rusă au stabilit o nouă rundă de interviuri cu experți din diferite domenii, pentru a elabora propunerile de proiect, în cadrul celei de-a doua etape a planului. La elaborarea Planului de amenajare a teritoriului municipiului Chișinău se lucrează din luna iunie 2020, iar procesul presupune o amplă documentare în domeniu. Precizez, este a treia vizită la Chișinău  a specialiștilor din cadrul companiilor Masters Plan și Cușman, care ne susțin în procesul de elaborare a documentației”, a declarat edilul.

Ceban spune că prima etapă a fost definitivată și constă în studii de fundamentare. Urmează a doua etapă cu propunerile de proiect.

„Va fi un proces participativ larg, fiind antrenați în discuții și consultări actori din diferite segmente de activitate economică, socială, locuitorii orașului din toate sectoarele și localitățile, comunitatea științifică, experți, sectorul asociativ. Ne dorim ca acest document să fie unul real în interesul municipiului și să fie acceptat de locuitori. Este o muncă enormă depusă de executivul primăriei și susținută de consilieri. Într-un final ne propunem ca în vara acestui an documentul să fie pregătit pentru a fi propus în CMC spre aprobare”, a conchis acesta.

In this article