Peste 6,5 tone de cocaină, confiscate de polițiști în Spania

Garda Civilă spaniolă a anunţat mai multe capturi efectuate împreună cu autorităţile columbiene, totalizând peste 6,5 tone de cocaină care urmau să intre în Spania prin portul Algeciras...

Garda Civilă spaniolă a anunţat mai multe capturi efectuate împreună cu autorităţile columbiene, totalizând peste 6,5 tone de cocaină care urmau să intre în Spania prin portul Algeciras din Strâmtoarea Gibraltar, ascunse în cutii de banane.

13 persoane au fost “arestate pentru că au încercat să introducă în portul Algeciras peste 6,5 tone de cocaină în containere de banane din America de Sud”, a precizat Garda Civilă într-un comunicat, transmite breakingnews.md cu referire la Protv.ro.

Două capturi de 3 şi, respectiv, 1,25 tone au fost făcute în Columbia în decembrie, iar o alta, de 2,29 tone de cocaină provenind din Ecuador, în portul Algeciras în luna mai.

Şeful organizaţiei infracţionale responsabile de acest trafic este “considerat a fi unul dintre principalii traficanţi de droguri din Spania, având baza la Malaga”, a adăugat Garda Civilă, fără a preciza dacă acesta a fost arestat.

Valoarea totală a capturilor este estimată la peste 233 de milioane de euro pe piaţa neagră.

Pe lângă droguri, aproape un milion şi jumătate de euro în numerar, dar şi maşini şi ceasuri de lux au fost confiscate în urma percheziţiilor efectuate la mai multe locuinţe şi depozite din provinciile Cadiz şi Malaga (sudul Spaniei), în special la Algeciras.

Din cauza legăturilor strânse ale Spaniei cu America de Sud, de unde provine cocaina, Spania este una dintre principalele porţi de intrare ale drogurilor în Europa.

In this article