Peste 5 km din albia râului Bic au fost salubrizat astazi, in urma apelului lansat de primarul general

O noua zi de curățenie în Chișinău! Peste 5 km din albia riului Bic au fost salubrizati astazi, in urma apelului lansat de primarul general, Ion Ceban, de...

O noua zi de curățenie în Chișinău! Peste 5 km din albia riului Bic au fost salubrizati astazi, in urma apelului lansat de primarul general, Ion Ceban, de a participa la acțiune.

 

“De această dată am ales să salubrizăm albia râului Bîc, pe o distanță de 5.45 km, de la str. Ismail până la str. Lunca Bîcului. Angajați Primăriei, ai subdiviziunilor municipale, preturilor de sector, reprezentanți ai organizațiilor non-gouvernementale, partidelor, agenți economici, locuitori ai orașului, diverse grupuri de tineri s-au alăturat apelului nostru”, a declarat Ceban.

 

Participanții la acțiunea de salubrizare au fost repartizați pe sectoare, de-a lungul albiei râului Bîc, fiind asigurați cu cele necesare: măști de protecție, mănuși și pungi.

Totodata, s-a tinut cont de distanță, dispersarea fiind în grupuri mici, pentru a fi în siguranță în condițiile actuale de COVID-19.

 

“Au fost strânse deșeuri de toate tipurile – plastic, crengi uscate, sticlă, deșeuri menajere, metal, hârtie, textile, ș.a.

Tot în acest perimetrul, angajații subdiviziunilor municipale au întreprins acțiuni de cosire a ierbii, având la dispoziție toată tehnica necesară. La fel și în capitală, oamenii s-au mobilizat și au ieșit la marea curățenie, în sectoarele unde locuiesc”, a declarat edilul.

 

Acțiunea organizată de Primărie s-a desfășurat în cadrul campaniei de salubrizare de toamnă a teritoriului municipiului Chișinău.

 

“Marea curățenie de toamnă va continua.

Pe lângă acțiunile de salubrizare, ne propunem să inițiem și acțiuni de plantare a arborilor la sfârșit de octombrie. Mulțumesc tuturor celor care au participat, mă bucur că oamenii răspund pozitiv la astfel de apeluri benefice. Este de datoria noastră să păstrăm natura și spațiile publice curate!”, a declarat Ceban.

 

In prezent, se lucrează la un proiect amplu de curățare a râului Bîc.

Anul trecut au fost curățați peste 2 km de râu în perimetrul str. M. Viteazul – Feredelului.

In this article